Incepand cu 1 iulie, casele de marcat vor fi conectate la ANAF

 Incepand cu 1 iulie, casele de marcat vor fi conectate la ANAF
Distribuie sa vada si prietenii tai

Casele de marcat vor fi conectate la serverele ANAF, pentru a colecta in timp real datele de la comercianti. Marii contribuabili au termen trei luni pentru a conecta casele, de la 1 iulie.

Contribuabilii mari au obligatia sa finalizeze acest proces pana la data de 30 septembrie 2020) in timp ce operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii si mici vor finaliza procesul de conectare pana la data de 31 ianuarie 2021.

Am finalizat un proiect aflat pe agenda publica de peste 10 ani si care a fost amanat de toate guvernele. Transformarea digitala a Ministerului Finantelor Publice si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ramane principala masura prin care cred ca se va imbunatati substantial relatia cu firmele si populatia. Vom continua proiectele in ritm accelerat in urmatoarele luni. Aceste schimbari nu vor aduce doar informatii mai complete si de calitate din economie, ci vor asigura o competitie cat mai corecta intre companii si o implicare tot mai redusa a statului in activitatea firmelor”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

Potrivit Ministerului de Finante, datele colectate ca urmare a acestei masuri vor fi folosite pentru analiza si control de la distanta, astfel incat sa conduca la reducerea substantiala a numarului controalelor fizice inopinate si la concentrarea verificarilor pe zonele de risc identificate.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare