Daca utilizati serviciile oferite de www.gorjbiz.ro in mod implicit, sunteti de acord cu termenii si conditiile de mai jos:

Termeni generali

Acest site (denumit generic SITE) este proprietatatea GORJBIZ SRL. Accesarea acestui site ori a oricarei parti din acest site presupune acordul tacit in ce priveste termenii ce urmeaza. Acordul de utilizare isi produce efectele intre dumneavoastra si GORJBIZ SRL. Acceptarea se considera tacita si fara rezerve.

GORJBIZ SRL poate schimba continutul site-ului la orice moment, poate aduce modificari de structura, continut si accesibilitate, poate sista furnizarea informatiilor pe site, fara un acord prealabil si fara vreo notificare catre dumneavoastra ori catre terte persoane.

Continuand sa utilizati site-ul presupune acordul dumneavoastra tacit in ceea ce priveste in intregime la Termenii si conditiile prezentate in cele ce urmeaza. Utilizarea presupune acceptarea regulilor GORJBIZ SRL.

GORJBIZ SRL poate schimba, suspenda sau intrerupe, in orice moment, fara a anunta in prealabil, site-ul. De asemenea, poate limita accesul la site ori la anumite parti din site.

Continut

Continutul site-ului este destinat uzului personal, fara scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate (incluzand, dar fara a se limita la, articole, informatii, fotografii, date, clipuri audio/video – generic numite continut) sunt protejate de catre dispozitiile legale incidente

Legea nr. 8/1996, cu modificarile si completarile ulterioare – privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 – privind marcile si indicatiile geografice si Legea nr. 129/1992, republicata – privind desenele si modelele industriale. Site-ul si Continutul sunt protejate de catre Legea drepturilor de autor din Romania, precum si de dispozittiile privitoare la copyright aplicabile in alte teritorii decat Romania. Orice forma de copiere, stocare, modificare si/sau transmitere a Continutului este expres interzisa, fara acordul prealabil si scris al firmei GORJBIZ SRL.

Drepturi de autor

Toate drepturile sunt rezervate. Utilizatorii pot descarca si tipari continut de pe acest site doar pentru uzul personal sau necomercial. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afisarea, modificarea, crearea de produse sau servicii complete derivate, precum si orice modalitate de exploatare a continutului site-ului www.gorjbiz.ro.

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre Clubul Roman de Presa: “Consiliul de Onoare considera ca preluarea fara cost a unor materiale de presa se poate realiza doar in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de “revista a presei” sustinut de paginile de internet in cauza. In mod obligatoriu, in aceste cazuri, trebuie citata sursa informatiei.

Logo-ul gorjbiz.ro si www.gorjbiz.ro sunt proprietatea GORJBIZ SRL, niciuna dintre ele neputand fi utilizata / copiata fara acordul scris al firmei GORJBIZ SRL.

Raspunderi

Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de GORJBIZ SRL in legatura cu accesarea, utilizarea sau exploatarea continutului. GORJBIZ SRL isi rezerva dreptul de a modifica, sterge orice mesaj postat pe site, intrepretat la discretia GORJBIZ SRL ca fiind abuziv, defaimator, obscen ori de natura a aduce vreo atingere unui drept legal protejat.

Utilizarea site-ului reprezinta faptul ca declarati si sunteti de acord cu publicarea de catre GORJBIZ SRL a unui continut, stabilit pe baza unor criterii proprii, continut ce poate fi interpretat ca fiind publicat, prezentat intr-o maniera care sa nu fie conforma cu dorintele dumneavoastra. Intr-un astfel de caz, raspunderea GORJBIZ SRL nu poate fi retinuta.

Obligatiile utilizatorilor la completarea formularelor de inscriere

Accesul la continutul online al site-ului www.gorjbiz.ro este liber.

Toate datele pe care le furnizeaza utilizatorul trebuie sa fie reale, acesta fiind responsabil pentru ele.

Securitate

GORJBIZ SRL adopta toate masurile de securitate pentru a proteja informatiile personale ale utilizatorilor sai. Toate informatiile despre utilizatori sunt confidentiale. Serverele pe care sunt stocate informatiile personale de identificare a utilizatorilor sunt localizate intr-un loc securizat.

Modificarea termenilor si conditiilor

Ne rezervam dreptul, la discretia noastra, sa actualizam, schimbam sau sa inlocuim orice parte din acesti Termeni si Conditii, publicand pe canalele de comunicare disponibile informari despre actualizarile si/sau schimbarile aduse. Este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati site-ul periodic pentru orice schimbare de politica. Continuarea utilizarii site-ului, dupa publicarea informarilor despre actualizari si/sau schimbari aduse Termenilor si Conditiilor, constituie acceptul dumneavoastra pentru acestea.

Scopul folosirii datelor personale de catre  GORJBIZ SRL

GORJBIZ SRL colecteaza, inregistreaza, organizeaza, stocheaza si utilizeaza pentru a administra, mentine, imbunatati si obtine feedback cu privire la serviciile pe care le ofera, precum si pentru a preveni erori si scurgeri de informatii prin reteaua IT proprie, incalcari ale legii sau termenilor contractuali.

Marketing

GORJBIZ SRL colecteaza si actualizeaza informatii despre clientii serviciilor si utilizatorii site-urilor sale, precum si despre furnizorii cu care interactioneaza in mod regulat si poate obtine aceste informatii, fie direct de la dumneavoastra sau de la terte persoane, fie automat, odata cu folosirea serviciilor GORJBIZ SRL prin intermediul cookie-urilor si prin rapoartele de trafic generate de catre serverele care gazduiesc site-ul gorjbiz.ro.

Drepturile utilizatorilor

In contextul prelucrarii datelor cu caracter personal, utilizatorii au urmatoarele drepturi:

Dreptul de a fi informat:

(1) In cazul in care datele cu caracter personal sunt obtinute direct de la persoana vizata, operatorul este obligat sa furnizeze persoanei vizate cel putin urmatoarele informatii, cu exceptia cazului in care aceasta persoana poseda deja informatiile respective:

  1. identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul;
  2. scopul in care se face prelucrarea datelor;
  3. informatii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; daca furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie si consecintele refuzului de a le furniza; existenta drepturilor prevazute de prezenta lege pentru persoana vizata, in special a dreptului de acces, de interventie asupra datelor si de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate;
  4. orice alte informatii a caror furnizare este impusa prin dispozitie a autoritatii de supraveghere, tinand seama de specificul prelucrarii.

(2) In cazul in care datele nu sunt obtinute direct de la persoana vizata, operatorul este obligat ca, in momentul colectarii datelor sau, daca se intentioneaza dezvaluirea acestora catre terti, cel mai tarziu pana in momentul primei dezvaluiri, sa furnizeze persoanei vizate cel putin urmatoarele informatii, cu exceptia cazului in care persoana vizata poseda deja informatiile respective:

  1. identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul;
  2. scopul in care se face prelucrarea datelor;
  3. informatii suplimentare, precum: categoriile de date vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existenta drepturilor prevazute de prezenta lege pentru persoana vizata, in special a dreptului de acces, de interventie asupra datelor si de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate;
  4. orice alte informatii a caror furnizare este impusa prin dispozitie a autoritatii de supraveghere, tinand seama de specificul prelucrarii.

(3) Prevederile alin. (2) nu se aplica in cazul in care prelucrarea datelor se face in scopuri statistice, de cercetare istorica sau stiintifica, ori in orice alte situatii in care furnizarea unor asemenea informatii se dovedeste imposibila sau ar implica un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat, precum si in situatiile in care inregistrarea sau dezvaluirea datelor este expres prevazuta de lege.

Dreptul de acces la date

(1) Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. Operatorul este obligat, in situatia in care prelucreaza date cu caracter personal care privesc solicitantul, sa comunice acestuia, impreuna cu confirmarea, cel putin urmatoarele:

  1. a) informatii referitoare la scopurile prelucrarii, categoriile de date avute in vedere si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le sunt dezvaluite datele;
  2. b) comunicarea intr-o forma inteligibila a datelor care fac obiectul prelucrarii, precum si a oricarei informatii disponibile cu privire la originea datelor;
  3. c) informatii asupra principiilor de functionare a mecanismului prin care se efectueaza orice prelucrare automata a datelor care vizeaza persoana respectiva;
  4. d) informatii privind existenta dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate;
  5. e) informatii asupra posibilitatii de a consulta registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal, de a inainta plangere catre autoritatea de supraveghere, precum si de a se adresa instantei pentru atacarea deciziilor operatorului, in conformitate cu dispozitiile prezentei legi.

(2) Persoana vizata poate solicita de la operator informatiile prevazute la alin. (1), printr-o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

(3) Operatorul este obligat sa comunice informatiile solicitate, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (2).

Dreptul de interventie asupra datelor

(1) Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit:

  1. dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi, in special a datelor incomplete sau inexacte;
  2. dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi;
  3. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a) sau b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

(2) Pentru exercitarea dreptului prevazut la alin. (1) persoana vizata va inainta operatorului o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

(3) Operatorul este obligat sa comunice masurile luate in temeiul alin. (1), precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (2).

Dreptul de opozitie

(1) Persoana vizata are dreptul de a se opune, in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata, prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

(2) Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

(3) In vederea exercitarii drepturilor prevazute la alin. (1) si (2) persoana vizata va inainta operatorului o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

(4) Operatorul este obligat sa comunice persoanei vizate masurile luate in temeiul alin. (1) sau (2), precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit alin. (3).

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

(1) Orice persoana are dreptul de a cere si de a obtine:

  1. retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte;
  2. reevaluarea oricarei alte decizii luate in privinta sa, care o afecteaza in mod semnificativ, daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date care intruneste conditiile prevazute la lit. a).

(2) Respectandu-se celelalte garantii prevazute de prezenta lege, o persoana poate fi supusa unei decizii de natura celei vizate la alin. (1), numai in urmatoarele situatii:

  1. decizia este luata in cadrul incheierii sau executarii unui contract, cu conditia ca cererea de incheiere sau de executare a contractului, introdusa de persoana vizata, sa fi fost satisfacuta sau ca unele masuri adecvate, precum posibilitatea de a-si sustine punctul de vedere, sa garanteze apararea propriului interes legitim;
  2. decizia este autorizata de o lege care precizeaza masurile ce garanteaza apararea interesului legitim al persoanei vizate.

Dreptul la stergerea datelor

(1) Persoana vizata are dreptul de a obtine din partea operatorului stergerea datelor cu caracter personal care o privesc, fara intarzieri nejustificate, iar operatorul are obligatia de a sterge datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:

  1. datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
  2. persoana vizata isi retrage consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrarea;
  3. persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sa;
  4. datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
    datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine operatorului in temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul;
  5. datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

(2) In cazul in care operatorul a facut publice datele cu caracter personal si este obligat, in temeiul alineatului (1), sa le stearga, operatorul, tinand seama de tehnologia disponibila si de costul implementarii, ia masuri rezonabile, inclusiv masuri tehnice, pentru a informa operatorii care prelucreaza datele cu caracter personal ca persoana vizata a solicitat stergerea de catre acesti operatori a oricaror linkuri catre datele respective sau a oricaror copii sau reproduceri ale acestor date cu caracter personal.

Dreptul de a se adresa justitiei

(1) Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plangere autoritatii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost incalcate.

(2) Orice persoana care a suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia.

(3) Instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul. Cererea de chemare in judecata este scutita de taxa de timbru.

Pentru implementarea masurilor tehnice si organizatorice necesare pentru pastrarea confidentialitatii si integritatii datelor cu caracter personal, operatorul va respecta cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal elaborate de autoritatea de supraveghere potrivit stadiului tehnicii utilizate in procesul de prelucrare si de costuri, astfel incat sa se asigure un nivel de securitate adecvat, in ceea ce priveste riscurile pe care le reprezinta prelucrarea, precum si in ceea ce priveste natura datelor care trebuie protejate.
In acest sens, cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal acopera urmatoarele aspecte:

Instruirea personalului

In cadrul cursurilor de pregatire a utilizatorilor operatorul este obligat sa faca informarea/instruirea acestora cu privire la urmatoarele aspecte:

  1. prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, la cerintele minime de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal;
  2. riscurile pe care le comporta prelucrarea datelor cu caracter personal, in functie de specificul activitatii utilizatorului.
  3. pastrarea confidentialitatii datelor cu caracter personal, sens in care vor fi avertizati prin mesaje care vor aparea pe monitoare in timpul activitatii, utilizatorii avand totodata si obligatia de a inchide sesiunea de lucru atunci cand parasesc locul de munca.

Folosirea computerelor

Pentru mentinerea securitatii prelucrarii datelor cu caracter personal (in special impotriva virusilor informatici) operatorul va lua urmatoarele masuri:

  1. interzicerea folosirii de catre utilizatori a programelor software care provin din surse externe sau dubioase;
  2. informarea utilizatorilor in privinta pericolului privind virusii informatici;
  3. implementarea unor sisteme automate de devirusare si de securitate a sistemelor informatice;
  4. dezactivarea, pe cat posibil, a tastei “Print screen”, atunci cand sunt afisate pe monitor date cu caracter personal, interzicandu-se astfel scoaterea la imprimanta a acestora.

Contact

Pentru orice alte informatii referitoare la colectarea, arhivarea si protejarea datelor cu caracter personal, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa [email protected]

Actualizare

Aceste Conditii de Confidentialitate sunt actualizate de cate ori este nevoie. Va rugam sa cititi periodic aceste conditii, pentru a fi la curent cu ce informatii colecteaza, foloseste si transmite GORJBIZ SRL.

Prezenta Politica privind fisierele cookies se aplica tuturor utilizatorilor paginii de internet www.gorjbiz.ro. Informatiile prezentate in continuare au ca scop informarea utilizatorilor cu privire la plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor in contextul navigarii pe aceasta pagina de internet.

1. Ce este un cookie?

Un cookie este un fisier text de mici dimensiuni, format in general din identificatori, nume ale website-urilor litere si numere, caruia utilizatorul, cand navigheaza pe pagina web prin intermediul unui browser web (ex: Internet Explorer, Chrome, Firefox etc.), ii poate permite sau nu instalarea prin stocare pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente folosite de acesta. Fisierul cookie este “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard disk-ul utilizatorului).

Cookie-urile se clasifica in:
– Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in istoricul browser-ului care le memoreaza pana la momentul in care utilizatorul iese de pe website-ul respectiv sau inchide fereastra browserului.

– Cookie-uri persistente – acestea sunt stocate, in functie de durata prestabilita, pe hard-drive-ul unui computer sau echipament. Aceste cookie-uri le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv si sunt cunoscute sub numele de “third party cookies” – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

2. La ce sunt folosite cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea catre acesta a unui continut adaptat preferintelor sale. Cookies asigura utilizatoriului o experienta placuta de navigare si sustin eforturile www.gorjbiz.ro pentru a oferi servicii confortabile utilizatorului, cum ar fi: preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. Cookies sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem modul in care un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului acestora.

3. Ce tipuri de Cookie-uri folosim?

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

Cookie-uri de performanta
Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.
Spre exemplu: setarile volumului pentru video player, viteza de video streaming cu care este compatibil browserul.

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor
De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site, softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ai mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca ai acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac. Atat timp cat nu esti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca esti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ai furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru geotargeting
Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara provii. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – chiar si atunci cand esti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.

Cookie-uri pentru publicitate
Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ai vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si ce durata de timp a trecut de cand ai vazut mesajul publicitar. Aceste cookie-uri se folosesc si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookie-uri apartinand unei terte parti, pentru o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre vacante, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacante. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre continutul vizualizat, nu despre utilizatori. De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le astfel, noi le putem folosi pentru a te recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior vei vizita site-ul nostru si iti vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.

Alte cookie-uri ale tertelor parti
Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site. De exemplu, cand distribui un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea ta.

4. Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permite unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi).

5. Cum puteti controla fisierele de tip cookie

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri iti poate limita experienta navigarii pe internet, facand anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat. Insa alegerea este intotdeauna a utilizatorului.

Va puteti retrage consimtamantul privind fisierele de tip cookie in orice moment. In acest scop, puteti sa blocati sau eliminati fisierele cookie fie prin intermediul setarilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispozitie de terti, sau urmand instructiunile specifice pentru categoriile de cookie din sectiunile urmatoare. In orice situatie, pot aparea probleme legate de utilizarea anumitor parti ale site-ului web daca dezactivati fisierele de tip cookie.

In cazul in care doriti sa eliminati fisierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. si sa configurati browserul dvs. web astfel incat sa refuze fisiere de tip cookie sau sa afiseze o notificare de avertizare inainte ca un cookie sa fie stocat pe calculatorul dumneavoastra, puteti sa utilizati setarile privind preferintele din browser-ul dvs. web. De obicei, puteti gasi setarile de navigare referitoare la fisiere de tip cookie in meniurile “Optiuni”, “Instrumente” sau “Preferinte” din browserul web. In functie de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fisierele de tip cookie. Pentru a obtine mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul browserelor dvs. Daca nu cunoasteti tipul si versiunea de web browser pe care-l folositi, accesati meniul ‘Help’ in partea de sus a browserului, apoi ‘About’. Informatia relevanta va fi afisata.

– Setari cookie in Internet Explorer – Internet Explorer ;
– Setari cookie in Firefox – Firefox ;
– Setari cookie in Chrome – Chrome ;
– Setari cookie in Safari – Safari ;
– Setari cookie in Edge – Edge ;
– Setari cookie in Opera – Opera

Puteti refuza utilizarea cookie-urilor Google Analytics descarcand si instaland Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti si pentru mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online, IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site:
http://www.youronlinechoices.com/ro/

6. Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permite unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi).

7. Linkuri utile

Daca doresti sa afli mai multe informatii despre cookie-uri, iti recomandam urmatoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Wikipedia

IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind
confidentialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/