Finantare de 2,2 milioane de euro la Colegiul Tehnic Motru

 Finantare de 2,2 milioane de euro la Colegiul Tehnic Motru
Distribuie sa vada si prietenii tai

Recent a fost semnat, la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, contractul de finantare pentru reabilitarea si dotarea Colegiului Tehnic Motru. Proiectul, in valoare de peste 2,2 milioane euro se va derula cu fonduri europene prin Programul Operational Regional, municipalitatea avand o contributie de doar 2%.

Obiectivul proiectului este cresterea atractivitatii Colegiului Tehnic Motru pentru elevii care vor sa studieze discipline tehnice, avand in vedere ca institutia va oferi, la finalul proiectului, conditii foarte bune de studiu.

Acest deziderat nu se poate realiza, fara o infrastructura adecvata in care sa se desfasoare procesul de educatie si formare profesionala.

Astfel, vor fi efectuate lucrari de reabilitare la: cladirea scolii, caminul de elevi, cantina, sala de festivitati, atelierul scoala.
Pe langa lucrarile de reabilitare termica a acestor cladiri, vor fi inlocuite echipamentele si instalatiile electrice, termice si sanitare.

Elementul de baza al acestui proiect consta in dotarea atelierului scoala cu mobilier si echipamente complete pentru ca elevii sa poata deprinde cunostintele necesare pentru cele mai importante meserii solicitate pe piata muncii.

Tinand cont ca, in acest an, s-a finalizat si reabilitarea ,,Salii de Sport”, la sfarsitul implementarii acestui proiect, vom aveau un campus scolar la standarde europene”, a declarat Gigel Jianu, primarul din Motru.

Digiqole ad

Ai un anunț de publicat?  Click aici! 


Distribuie sa vada si prietenii tai

Florin Zaharia

Postari asemanatoare